De melktap

Om iedereen die dat wil te laten genieten van onze verse melk, hebben wij sinds 2017 een melktap op ons bedrijf. Dit is een automaat waar je, nadat je geld hebt ingeworpen, zelf melk kunt tappen. De melk, die onbewerkt en dus rauw is, wordt alleen geroerd en gekoeld. Steeds meer mensen genieten van deze verse melk, die boordevol waardevolle voedingsstoffen zit en ook nog eens heel erg lekker is. De melktap staat in een gedeelte van de oude deel. Er zijn glazen flessen te koop, die keer op keer gebruikt kunnen worden, maar eigen flessen meenemen kan natuurlijk ook. De tap is open van maandag tot en met zaterdag van 9 uur ‘s morgens tot 7 uur ’s avonds.

Omdat we begin 2023 over zijn gegaan naar een andere melkfabriek kon ook een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, namelijk kaas verkopen. Bij de melktap in het winkeltje staat nu dus ook een automaat met jonge, jong belegen, belegen en oude kaas. Er kan contant betaald worden (munten en briefgeld tot max €20), maar ook contactloos of met pin betalen is mogelijk.

We zijn we aangesloten bij Vallei Boert Bewust, dit is een groep veehouders in de Vallei die verbinding zoeken met de omgeving. Steeds minder mensen kennen in hun naaste omgeving een veehouder. Vroeger had bijna iedereen nog wel een oom en tante die een boerderij hadden. Doordat dit minder geworden is, wordt de binding met en kennis over de veehouderij ook minder. En dit vinden wij jammer, daarom laten we graag zien wat we doen. Zo zijn wij onze Facebook pagina gestart, doen we onze koeien naar buiten met publiek erbij en zo zijn we ook onze melktap gestart.